Bir Rehber Öğretmenin Sanrıları - E-book - ePub

Edition en turc

Note moyenne 
 Yusuf Solmaz - Bir Rehber Öğretmenin Sanrıları.
Helincigim, Kusura bakma, kaç gündür yazamadim sana. Öyle seyler oldu ki, nereden baslasam anlatmaya bilemiyorum. Konu tahmin edecegin gibi yine Öteki.... Lire la suite
2,99 € E-book - ePub
Vous pouvez lire cet ebook sur les supports de lecture suivants :
Téléchargement immédiat
Dès validation de votre commande
Offrir maintenant
Ou planifier dans votre panier

Résumé

Helincigim, Kusura bakma, kaç gündür yazamadim sana. Öyle seyler oldu ki, nereden baslasam anlatmaya bilemiyorum. Konu tahmin edecegin gibi yine Öteki. Adini dahi söylerken kapildigim öfke öyle büyük ki, bir an önce içimi bosaltmazsam bomba gibi patlayabilirim... Ben bu haldeyken ne oldu biliyor musun? Hani yavuz hirsiz ev sahibini bastirirmis derler ya, Öteki de bunca olaydan sonra beni bastirmaya kalkti.
Odamda oturmus bilgisayardan gazete haberlerini okuyordum. Öteki sinirle kapiyi açip içeri girdi. Önce hiç konusmadi. Odada ben yokmusum, adam degilmisim, onu izlemiyormusum gibi davrandi. Sinirden dislerini yiyor, iki duvarin arasinda gidip geliyordu. Arada bir de, ayaginin birini yere vurarak, -Olamaz, böyle bir sey mümkün degil, dedigini duyuyordum. Daha fazla dayanamadim.-Ne oldu sayin N? diye sordum.
Lütfedip yüzüme bakti. Hatirlaya bildigim kadariyla aramizda söyle bir diyalog basladi. Yüzüme kinle bakarken dedi ki:-Ne yapmak istiyorsun? Açik olalim. Lütfen sen de derdin neyse, neyin hincini almak istiyorsan söyle? Her seyi anlat bana. Gerçekten biktim usandim. Yoruldum anliyor musun? Geldigim günden beri huzurum yok. Ne yapmaya çalisiyorsun? Beni delirtince basin göge mi erecek? Söyle hadi! Sonuç olarak ne sen ne ben, babamizin isini yapmiyoruz.
Devlet memuru olup ayni maasi aliyoruz. Her konuda, her iste esit haklara sahip degil miyiz?-Aksini mi söyledim?-Bakin sayin N, bana bir sey dediginiz yok. Sorun da burada. Bir sey demiyorsunuz ama sürekli kin duyuyorsunuz. Nedir içinizdeki bu öfkenin kaynagi? Kendinizi yalniz mi hissediyorsunuz? Bosa kürek çektiginizi mi düsünüyorsunuz? Sevmediginiz meslege kölelik yapmaktan mi hoslanmiyorsunuz, anlamiyorum ki.
Benim de sorunlarim var. Size bir sey diyor muyum? Su ana kadar sizin yüzünüzden mutsuz oldugumu dile getirdim mi hiç?-Sizin sorununuz ne biliyor musunuz?-Neymis? Hadi söyleyin lütfen.-Yalan söylemek. Benim yüzümden mutsuz oldugunuzu söylemek için odama gelmediniz mi?

Caractéristiques

  • Date de parution
    11/03/2023
  • Editeur
  • ISBN
    8215433287
  • EAN
    9798215433287
  • Format
    ePub
  • Caractéristiques du format ePub
    • Protection num.
      pas de protection

Avis libraires et clients

Avis audio

Écoutez ce qu'en disent nos libraires !

À propos de l'auteur

Biographie de Yusuf Solmaz

Rehber ögretmen Yusuf Solmaz, Ankara Üniversitesi Egitim Bilimleri Fakültesi, Egitimde Psikolojik Hizmetler Bölümü mezunu. Okullarda psikolojik danisman olarak görev yapti. Solmaz, 1963 yilinda Türkiye'de dogdu. Ilkokul ve liseyi Yozgat'ta tamamladi. Üniversite egitimine 1983 yilinda Ankara'da Egitim Bilimleri Fakültesi'nde basladi. Fakültenin, önceki adi Egitimde Psikolojik Hizmetler (EPH), simdiki adi Psikolojik Danisman ve Rehberlik (PDR) olan bölümünden mezun oldu.
Ülkenin degisik yerlerinde okul psikolojik danismani olarak görev yapti. Ilkokul, ortaokul, lise, anaokulu, rehberlik arastirma merkezi gibi kurumlarda, otuz yila yakin okul psikologu olarak çalisti. Askerligini, ögretmensizlik nedeniyle açilamayan bir okulda, adi terörle anilan, çok sayida ögretmenin ve sivilin terör kurbani oldugu bir bölgede, asker ögretmen olarak yapti. Küçük bir mezrada, birlestirilmis bir sinifta Türkçe bilmeyen ögrencilere, bir yil kadar, okuma yazma egitimi verdi.
Bir grup arkadasiyla, ögretmenlerin mesleki sorunlarini ele alan, demokratik ve laik egitimi savunan bir derginin çikarilmasinda, basilmasinda, dagitilmasinda, yasatilmasinda gönüllü olarak görev aldi. Yeni kurulan egitim sendikasina kaydini yaptirdiginda, ögretmenlerin sendikalara üye olmasi yasakti. Darbeci generaller, egitimcilerin, akademisyenlerin, memurlarin sendika üyesi olmasini istemiyordu.
Yusuf Solmaz, buna benzer anti demokratik yasalara karsi çikti. Meslek hayati boyunca darba hukukunu degistirmeyen, bu hukuk üzerinden ülke yöneten iktidarlari protesto eden eylemlere katildi. Kimi dergi ve gazetelerde yayimlanan yazilarindan dolayi adi defalarca sorusturmalara konu oldu. Birçok kez düsüncelerinden, mesleki çalismalarindan ve sendikal faaliyetlerinden, katildigi eylemlerden dolayi kurum amirleri tarafindan disiplin cezasi ile cezalandirildi.
Is hayatinin önemli bir kismi bu cezalari iptal ettirmeye çalismakla geçti. Görev yaptigi okullarin çogunda yöneticilerin sistematik yildirma girisimlerine maruz kaldi. Yüksek lisans yapmaya hak kazaninca tekrar Ankara'ya döndü. Mastir çalismalarini, üniversitenin Güzel Sanatlar Egitimi alaninda sürdürdü. Farkli üniversitelerden sanat egitimi, sanat elestirisi, sanat psikolojisi, sanat tarihi, sanat ve yaraticilik, sanat ve insan, sanat ve varolus psikolojisi üzerine dersler aldi.
Escinsel egilimleri oldugu ileri sürülen ünlü yazar Sait Faik'in hayatini tez konusu olarak inceledi. Bu çalisma, tez danismaninin escinselik konusuna...

Souvent acheté ensemble

Vous aimerez aussi

Derniers produits consultés

2,99 €