Viața de petrolist - E-book - ePub

Note moyenne 
 Vasile Dragomir - Viața de petrolist.
"Oamenii îsi scriau memoriile într-o epoca, deunazi apusa, când individul ajuns la o vârsta matura mai avea ragaz sa arunce o privire asupra anilor... Lire la suite
3,99 € E-book - ePub
Vous pouvez lire cet ebook sur les supports de lecture suivants :
Téléchargement immédiat
Dès validation de votre commande
Offrir maintenant
Ou planifier dans votre panier

Résumé

"Oamenii îsi scriau memoriile într-o epoca, deunazi apusa, când individul ajuns la o vârsta matura mai avea ragaz sa arunce o privire asupra anilor traiti, mai avea luciditatea sa separe accidentalul de arhetipal, mai avea curajul sa propuna urmasilor un eventual model de viata. Astazi, noi nu mai avem timp sa ne traim viata, destinul nostru ni se pare un accident pe de-a-ntregul irepetabil si, confruntati cu evolutia rapida a mentalitatilor, nici nu mai îndraznim sa vorbim despre modele în viata.
Cu atât mai mult se cuvine sa apreciem curajul ing. Vasile Dragomir: pe lânga ca face parte din categoria îndelung demonizata a petrolistilor, mai are si taria sufleteasca sa-si publice memoriile!Drept este însa sa subliniem, sunt niste memorii "de stil nou": publicate în format electronic si alcatuite, dupa gustul epocii noastre grabite, dintr-o juxtapunere de fragmente expresive, fara vreo legatura cauzala sau narativa între ele.
În mod surprinzator, lipsa strategiilor narative si a artificiilor stilistice da textului o neasteptata autenticitate, o savoare proaspata de traire umana genuina, o stralucire si limpezime ce-si trag seva din experienta directa de viata. Poate parea un detaliu, dar din perspectiva posteritatii acesta este un element fundamental: avem acces neîngradit, aproape nefiltrat, la viata de zi cu zi a acelora care, înfruntând nisipurile arzatoare ale desertului ori tenebrele din adâncul marii, cladesc prin munca, curajul si inteligenta lor tehnica prosperitatea lumii actuale.În masura în care memoriile de odinioara constituiau un gen proxim celui epistolar, ele vehiculau, ca si scrisorile acelei epoci, o cantitate mare de subiectivitate.
Autorul vede însa genul memorialistic prin prisma modernitatii: demersul sau este axat pe fapte, oameni si locuri, abundent ilustrat si chiar, pe alocuri, vehiculeaza date tehnice. Este mai mult blogul unei vieti de sondor, construit din selfiuri juxtapuse, ceea ce accentueaza sentimentul de autenticitate, de fapt trait pe care-l resimte cititorul, înca de la primele pagini. E o adevarata provocare stilistica, pe care autorul o înfrunta cu succes: materialul se parcurge alert si ne ofera, prin bogatia de detalii, acces privilegiat la un univers socio-profesional incitant, dar prea putin cunoscut de catre cei mai multi dintre contemporani.
Un blog memorialistic care merita citit!"Prof. Tudor Pacuraru

Caractéristiques

  • Date de parution
    29/11/2017
  • Editeur
  • ISBN
    978-1-370-19329-5
  • EAN
    9781370193295
  • Format
    ePub
  • Caractéristiques du format ePub
    • Protection num.
      pas de protection

Avis libraires et clients

Avis audio

Écoutez ce qu'en disent nos libraires !

Souvent acheté ensemble

Vous aimerez aussi

Derniers produits consultés

3,99 €